Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

  Καταγγέλλουμε την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η οποία για ακόμη φόρα δεν αναγνωρίζει τις συλλογικές διαδικασίες και καπηλεύεται τον Φοιτητικό Σύλλογο. Για ακόμη μια φορά η ΔΑΠ έβγαλε ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου χωρίς προηγουμένως να έχει συνεδριάσει κάποιο όργανο. Η ΔΑΠ έχει υπό την κατοχή της την σφραγίδα του Φοιτητικού Συλλόγου και την χρησιμοποιεί όπως και όποτε θέλει για να εκδίδει αποφάσεις στο όνομα του Φοιτητικού Συλλόγου.
Η ΔΑΠ χαρακτηρίζει τις δυο προηγούμενες Συνελεύσεις «παράνομες» παρ’ όλο που είχαν την αναγκαία απαρτία για να ληφθούν αποφάσεις. Είναι ξεκάθαρη η υπονόμευση των συλλογικών διαδικασιών από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η οποία άλλωστε απέχει συνειδητά από αυτές. Δεν θέλει ο Φοιτητικός Σύλλογος να συνεδριάζει και να συζητάει, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο να αποκαλυφθεί η τοποθέτησή της.
   Η απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου μεταξύ άλλων ήταν και η διακοπή των μαθημάτων από τις 12 έως τις 5 με σκοπό να συμμετέχει ο Φοιτητικός Σύλλογος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου μπήκαν σε μαθήματα για να υλοποιήσουν την απόφαση αυτή. Οι καταγγελίες περί τραμπουκισμού και εξύβρισης είναι ανυπόστατες και ψευδείς. Η ΔΑΠ με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα έντασης μεταξύ των φοιτητών/τριών, οι οποίοι σε τελική ανάλυση έχουν κοινά συμφέροντα.
Ενάντια σε αυτές τις πρακτικές και με τους συλλογικούς αγώνες όλοι/όλες να υπερασπιστούμε τις συλλογικές μας διαδικασίες.