Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Η Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης του Παντείου δημιουργήθηκε την Τρίτη 26/11 λίγες ώρες μετά την λήξη της Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου που με διευρυμένη πλειοψηφία αποφάσισε κατάληψη της Σχολής ενάντια στην ένταση της κρατικής καταστολής και της αυταρχικότητας, ενάντια στην επίθεση στο πανεπιστήμιο και πως αυτή εξειδικεύεται στο Πάντειο (διαγραφές, Οργανισμός λειτουργίας του Ιδρύματος, περικοπές στη φοιτητική μέριμνα).

Θέλουμε να κάνουμε  σαφές πως η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ήταν και είναι πλήρως νομότυπη καθώς όπως ορίζεται από το Καταστατικό των Συλλόγων (το καταστατικό της Παντείου βρίσκεται όμηρος στα χέρια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) συγκροτείται αυτόκλητη συνέλευση όταν συγκεντρώνεται το 1/10 των ψηφισάντων. Η Γενική Συνέλευση είχε την αναγκαία απαρτία για να συγκροτηθεί σε σώμα και να πάρει απόφαση.(περίπου 360-370)

Υπό αυτή την έννοια καταγγέλλουμε την στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η οποία όχι μόνο γυρίζει από δω και από κει διατυμπανίζοντας πως η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης είναι «παράνομη» ( να θυμίσουμε πως η τελευταία φορά που οι Συνελεύσεις ανακηρύσσονταν παράνομες ήταν επί Χούντας) αλλά τολμάει με χυδαίο τρόπο να καπηλεύεται το σύνολο του Φοιτητικού Συλλόγου, καθώς υπογράφει ψήφισμα καταγγελίας της κατάληψης με την σφραγίδα του Συλλόγου, χωρίς να έχει συνεδριάσει ο Φοιτητικός Σύλλογος. Ο Φοιτητικός Σύλλογος δεν είναι τσιφλίκι καμίας πολιτικής δύναμης, ανήκει στους ίδιους τους φοιτητές που προασπίζουν το δικαίωμα τους στην συλλογική συζήτηση και απόφαση.

Παράλληλα καταγγέλλουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την βαθιά υποκριτική στάση των Πρυτανικών Αρχών, οι οποίες αρνούνταν να παραδώσουν τα κτήρια της σχολής στην Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης για να υλοποιήσει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ενώ παράλληλα δημοσιοποιούσε στο site της σχολής την καταγγελία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με τη σφραγίδα του Συλλόγου. Πρύτανης και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε αγαστή συνεργασία προσπάθησαν με κάθε μέσο να ματαιώσουν την απόφαση του Συλλόγου χωρίς να καταφέρουν να πετύχουν τίποτα απολύτως.

Η Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης οργάνωσε με επιτυχία την διήμερη κατάληψη της Σχολής με μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης και την Γενική Πανεργατική απεργία της Πέμπτης ενώ προτάχθηκε μέσα από την κατάληψη η αναγκαιότητα της συλλογικης και πολιτικής έκφρασης μέσα στις σχολές ενάντια στη φίμωση και την καταστολή που προσπαθεί να μας επιβάλει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Ενάντια στην υπονόμευση των συλλογικών διαδικασιών από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και στην στάση των Πρυτανικών Αρχών ο φοιτητικός σύλλογος οφείλει με συλλογικούς αγώνες να υπερασπίζεται τις συλλογικές διαδικασίες.

Καλούμε στην Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου Παντείου την Δευτέρα 1/12 και ώρα 14:00 στο αμφιθέατρο 108.


27/11/2014